Ik ben Ed Hillenaar en de oprichter, c.q. eigenaar van Totale Gezondheid. Via een levenswandel met looppaden in verschillende windrichtingen, ben ik nu een weg ingeslagen waarin ik mijn kennis en levenservaring wil aanwenden voor therapie en advies in de wereld van gezondheid en voor het verbeteren van ‘kwaliteit van leven’.

Als intensieve, serieuze sportbeoefenaar heb ik altijd aan den lijve ervaren wat het positieve effect van sport en bewegen en fitheid op mijn lichamelijk en geestelijk welbevinden is geweest en nog steeds is. Momenteel is lange afstand lopen mijn passie en ik heb in november 2012 meegedaan aan een ultra-marathon race van 236 km. (‘The Ancient Khmer Path’) in Cambodja. De combinatie van het volbrengen van een dergelijke intensieve lichamelijke prestatie in een land als het boeddhistische Cambodja is voor mij een onvergetelijke ervaring geweest, waarbij ik over mezelf en mijn bewustzijnstoestand in uitzonderlijke ‘moeilijke’ omstandigheden veel geleerd heb.

Net als ieder mens heb ik ook te maken met menselijk lijden in al zijn vormen. Ook ik ben ten prooi gevallen aan onheilzame factoren in mijn gedrag en instelling als ‘haat’, ‘verlangen’ en ‘onwetendheid’; de drie vergiften die het bewustzijn van de mens ernstig kunnen vervuilen. De wetenschap en kennis die ik probeer uit te dragen is dan ook een praktische wetenschap en een levendige kennis die ik ten eerste probeer toe te passen op mijn eigen levenswandel. En dat lukt met vallen en opstaan en daarin ben ik zeker nog niet ‘volleerd’. In die zin ben ik als ‘leraar’ net zo goed leerling en is de cliënt(e) als leerling net zo goed leraar. We leren als mens van elkaar.

Mijn reguliere ‘wetenschappelijke’ opleidingen bestaan respectievelijk uit de academie voor lichamelijke opvoeding in Den Haag (HALO), waarna ik aan de Universiteit van Utrecht bewegingswetenschappen (tracé; ‘Sport, Bewegen en Gezondheid’) en klinische- gezondheidspsychologie heb gestudeerd. In combinatie met mijn interesse in oosterse boeddhistische psychologie kan mijn kennis en ervaring goed aangewend worden voor mijn missie binnen de praktijkvoering van Totale Gezondheid.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Nieuws

Totale Gezondheid Psychodiagnostiek

Via de onderstaande link kan er online psychodiagnostisch onderzoek gedaan worden naar de onheilzame factoren in het gedrag en het bewustzijn: Personal Assessment

Wanneer u een psychodiagnostisch onderzoek wenst, dan moet u het contactformulier op deze website bij het menu-onderdeel 'contact' volledig invullen en er wordt u dan vervolgens een tijdelijke gebruikersnaam en wachtwoord gemaild waarmee u online het onderzoek kan doen. De resultaten en conclusies van dit onderzoek worden met u in een persoonlijk gesprek besproken waarbij de gegevens vertrouwelijk behandeld worden uiteraard.

What is Buddhism?

What is Buddhism ?

Right Karma

Right Buddha