Hardlopen als therapie
In de curatieve- en preventieve programma’s van Totale Gezondheid wordt onder andere “hardlopen” als curatief therapiemiddel of als preventief therapiemiddel aangewend teneinde verschillende gezondheidsklachten te reduceren en/of te elimineren. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is onomstotelijk en herhaaldelijk vastgesteld dat hardlopen onder deskundige gesuperviseerde begeleiding, positieve effecten heeft op de totale gezondheid van de cliënt(e). Voorbeelden van gezondheidsklachten waarvoor runningtherapie aangewend kan worden:

* Overgewicht/obesitas;
* Diabetes-Type-II;
* Slechte lichamelijke conditie;
* Depressieve klachten;
* Burn-out;
* Stress en hyperventilatie;
* Angst- en spanningsklachten.

Diagnostiek van verstoorde balans (“consultancy fase”)
Bovenstaande klachten zijn veelal het gevolg van en symptomatisch voor een verstoorde balans tussen belasting/belastbaarheid van de cliënt(e). Voordat de cliënt(e) deelneemt aan het 8-weekse programma van “runningtherapie” , wordt er daarom in de zogenaamde “consultancy fase” (intakegesprek, diagnostisch onderzoek, terugkoppelingsgesprek en indicatiestelling) grondig (psycho-) diagnostisch onderzoek gedaan. Hiertoe worden ondermeer verschillende tests en vragenlijsten afgenomen om een zo’n goed mogelijk beeld te krijgen van de specifieke en unieke factoren bij de cliënt(e), die verantwoordelijk zijn voor de verstoorde balans. Tevens wordt de cliënt(e) in de consultancy fase onderwezen in de basale trainingsprincipes en relevante thema’s als bijvoorbeeld “stress” en “overbelasting”. In totaal bestaan er 2 tot 3 sessies in de “consultancy fase”, voorafgaand dus aan het volgen van het runningtherapie programma.

8-weekse runningtherapie programma
Het runningtherapie programma bij Totale Gezondheid bestaat uit een 8 weken durende trainingsprogramma, waarbij er 3 keer in de week, op maandag, woensdag en vrijdag, getraind wordt onder supervisie en deskundige begeleiding van een trainer/bewegingswetenschapper/psycholoog. In totaal worden er dus 24 trainingen gegeven van elk 60 minuten lang, waarbij de belasting geleidelijk aan wordt opgevoerd volgens het zogenaamde “graded activity” principe. De kans op succes is hiermee gegarandeerd, mits de cliënt(e) het totale programma volgt.

Wetenschappelijk verantwoord maatwerk
De tests worden na 4 weken trainen en aan het eind van het programma nog een keer herhaald. Door de 3 “meetmomenten” (1. Voor-test; 2. Na-4 weken-test; 3. Eind-test) te vergelijken kan op een objectieve en wetenschappelijk verantwoorde manier de progressie, c.q. vermindering van de gezondheidsklachten bepaald worden. Bovendien bestaat er zo een maat gesneden programma die tussentijds –wanneer noodzakelijk- bijgesteld kan worden.

Waar en wanneer?
* Locatie binnen: Sportzaal
* Locatie buiten: in overleg
* Startdatum eerste groep/cliënt(e): --/--/2013
* Dagen: maandag, woensdag en vrijdag

Aanmelden
Herkent u zich in één of meerdere bovenstaande beschrijving(en) van klachtenpatronen of denkt u dat om andere nog niet genoemde redenen aan het programma “runningtherapie” deel te willen nemen, dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldingsformulier of door een mail te sturen via het contactformulier. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen voor het maken van een eerste afspraak (intakegesprek), waarbij er dus eerst goed onderzoek gedaan wordt naar de specifieke klachten en factoren die een mogelijke rol spelen bij de verstoorde balans. Er wordt dan een dossier van u aangelegd dat uiteraard vertrouwelijk behandeld wordt. In de consultancy fase wordt u verder ook uitgelegd wat Totale Gezondheid, middels haar curatieve- en/of preventieve programma’s, zoals bijvoorbeeld dus “runningtherapie”, eventueel voor u kan betekenen.

Tarieven
Voor de tarieven van de verschillende onderdelen (consultancy fase, runningtherapie groep, runningtherapie individueel, etc. )verwijs ik u naar het desbetreffende menu van de website.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn